ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов придбав оператора вантажних вагонів "Лемтранс"

У число співвласників компанії раніше входив нардеп Антон Пригодський.

Ахметов придбав оператора вантажних вагонів "Лемтранс"
Фото: scm.com.ua

Група СКМ Ріната Ахметова стала єдиним власником найбільшого приватного оператора вантажних вагонів в Україні "Лемтранс".

Як повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу групи, частка СКМ у капіталі "Лемтранс" зросла з 19,95% до 100%. Парк компанії налічує більш ніж 12 тис. піввагонів (майже половина від усього приватного парку в Україні). Частка компанії на ринку вантажних перевезень становить близько 8,5%, піввагонів - 14,5%. Обсяг перевезених вантажів за підсумками 2011 року становив понад 40 млн тонн.

Раніше газета "КоммерсантЪ-Украина" повідомляла, що до числа співвласників "Лемтранс" входили народні депутати від Партії регіонів Антон Пригодський і Ігор Гуменюк. Вартість компанії аналітики оцінюють у $600 млн.

Нагадаємо, що, за оцінками експертів, СКМ купує найбільше в Україні. У групу входять компанії "Метінвест" і ДТЕК, банки ПУМБ і "Ренесанс-Капітал", страховики "АСКА" і "АСКА-Життя", телекомунікаційна група Vega, "Медіа Група Україна" і видавничий холдинг "Сьогодні Мультимедіа". Бізнес СКМ також охоплює сфери нерухомості, роздрібної торгівлі, продажу бензину, сільського господарства, машинобудування та багато інших.

Власник СКМ Рінат Ахметов є найбагатшою людиною України, СНД і Східної Європи. За оцінкою Bloomberg, він входить до числа 40 найбагатших людей планети із капіталом $18,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram