ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада ухвалила другий закон про пільги для IT

У червні його було ветовано Януковичем.

Рада ухвалила другий закон про пільги для IT
Фото: 4everfoto.blogspot.com

Верховна Рада у вівторок ухвалила законопроект №8267 про пільги для IT-галузі, ветований президентом Віктором Януковичем у червні.

Про це повідомляє AIN.ua.

Президент, ветувавши цей законопроект, вважав, що спеціальний режим нарахування ЄСВ за галузевою ознакою суперечить конституційним принципам рівності всіх громадян перед законом. Він також упевнений, що це вдарить по Пенсійному фонду, і його доведеться дотувати з бюджету.

Депутати погодилися з Януковичем, виключивши із законопроекту норму про єдиний соціальний внесок на рівні стандартної ставки від двох мінімальних зарплат.

Водночас нардеп Віктор Янукович-молодший заявив, що після виборів депутати ініціюють поправки до Податкового кодексу і закон про єдиний соцвнесок, щоб відновити норми з податку на прибуток для фізосіб у розмірі 5% і ЄСВ у розмірі стандартної ставки від двох мінімальних зарплат. Крім того, від ПДВ буде запропоновано звільнити не тільки готову продукцію, але і всі етапи її розробки та супроводу.

Вчора Рада з конкурентоспроможності IT (одна з організацій, яка лобіює ці проекти, народний депутат входить в її правління) підписав з Податковою службою меморандум про співпрацю, тому розуміння в цьому питанні практично досягнуто, зазначає депутат.

Нагадаємо, Янукович у червні ветував два законопроекти №9744 і №8267 про податкові пільги для IT-галузі. Перший з них було оперативно ухвалено депутатами повторно. При цьому з нього зникла норма про 5%-у ставку податку на доходи фізосіб, що працюють в галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram