ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров обурився наїздами на бізнес

Прем'єр хоче сприятливих умов для підприємців.

Азаров обурився наїздами на бізнес
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров укотре заявив про необхідність зменшення тиску на бізнес.

"Ми повинні припинити практику "наїздів" на бізнес", - заявив він на зустрічі з представниками місцевої влади в Кривому Розі.

При цьому прем'єр запевнив, що кожен сигнал про тиск на бізнес розглядає влада, наголосивши на важливості створення сприятливої атмосфери для ведення підприємницької діяльності та залучення інвестицій.

Нагадаємо, в третьому кварталі було зафіксовано антирекорд привабливості України для інвесторів. За даними Європейської бізнес-асоціації, нині цей показник навіть нижчий, аніж у кризовому 2008 році.

При цьому асоціація зауважує, що податкове навантаження сьогодні найвище за весь час незалежності України. 2011 року податкові надходження збільшилися в частці ВВП до 25% і продовжують зростати. Більшість членів ЄБА заявили, що податковий режим в Україні не сприяє розвитку та підтримці бізнесу. Загалом в ЄБА оцінили податкову систему України на "двійку".

Водночас податкова не згодна з такою оцінкою. "Хтось називає це фіскальним тиском на бізнес, ми називаємо це кроком назустріч", - заявив на початку жовтня голова відомства Олександр Клименко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram