ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ побоюється глобальної рецесії

Прогноз зростання світової економіки погіршено.

МВФ побоюється глобальної рецесії
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз зростання світової економіки з 3,5% до 3,3% на 2012 рік і з 3,9% до 3,6% на 2013 рік.

"Ризики серйозного глобального уповільнення тривожно високі", - йдеться в доповіді фонду, повідомила Газета.Ru.

Ймовірність падіння світового ВВП на 2% 2013 року фонд розцінює у 17%, тимчасом як ще в квітні воно оцнівалося лише в 4%. Таке падіння глобальної економіки буде означати рецесію в розвинених країнах і серйозне уповільнення зростання в країнах, що розвиваються.

Водночас фонд не бачить універсальних методів, щоб запобігти погіршенню економічної ситуації. Якщо 2009 року всім економікам МВФ радив застосувати агресивні фінансові стимули, то тепер рекомендації складніші та різноманітніші: деяким країнам пропонується скоротити видатки бюджету, іншим - провести політично складні економічні реформи, третім, у тому числі Німеччини і Нідерландам, прагнути до більш високих показників інфляції, щоб полегшити конкурентну боротьбу проблемним європейським країнам.

Нагадаємо, прогноз МВФ щодо ВВП України на 2012 рік залишається незмінним - 3%, на 2013 рік фонд очікує зростання в 3,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram