ГоловнаЕкономікаДержава

Мін'юст придбав "російськомовних" комп'ютерів на 30 млн грн

Обладнання придбали за бюджетні кошти.

Мін'юст придбав "російськомовних" комп'ютерів на 30 млн грн

Міністерство юстиції України 4 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "ВалТек" на придбання персональних комп'ютерів на суму 30,45 млн грн.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Придбати мають намір 4233 комп'ютери по 7193 грн. кожен. У комплекті також РК-монітор не менше за 18,5", миша, клавіатура. Крім того, на комп'ютерах повинна бути встановлена ОС Microsoft Windows 7 Pro, або еквівалент, а на всю техніку повинно поширюватися 48 місяців сервісного обслуговування та гарантії.

У конкурсній документації також зазначено: "Щодо мови інтерфейсу операційної системи ми підтверджуємо, що нам потрібна операційна система з інтерфейсом російською мовою, тому що сьогодні 100% комп'ютерів міністерства мають російськомовний інтерфейс і використання іншого викличе можливі труднощі у користувачів".

Обладнання закуповують на кошти державного бюджету, отримати їх Мін'юст повинен до кінця цього року.

Нагадаємо, 24 вересня Міністерство юстиції за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ Компанія "Скайлайн Електронікс Лтд" на придбання комп'ютерної техніки на 1,94 млн грн.

Придбано 230 персональних комп'ютерів за 7127 грн./шт. Комп'ютери з двоядерними процесорами Socket 1155 мають відеоадаптери не гірше за Intel Q75 Express, оперативну пам'ять не менш за 2Гб DDR3 DRAM з частотою 1600МГц, монітори TN LED не менше за 20".

Як повідомляли раніше, депутатів Харківської міської ради забезпечать планшетами iPad 2 від Apple.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram