ГоловнаЕкономікаБізнес

Доступ до Інтернету в Україні має менше ніж третина населення

В Ісландії цей показник дорівнює 95%, у багатьох країнах Африки - близько 1%.

Доступ до Інтернету в Україні має менше ніж третина населення

ООН підрахувала, що доступ до Інтернету в Україні має менше ніж третина населення - 30,6%. Водночас у Азербайджані цей показник становить 50%, в Росії - 49%, в Білорусі - 39,6%, в Молдові - 38%, в Грузії - 36,6%, в Узбекистані - 30,2%, у Киргизстані - 20%, у Таджикистані - 13%, в Туркменістані - 5%.

Про це йдеться в повідомленні центру новин ООН.

Лідером за охопленням населення Інтернетом є Ісландія - 95%. У Німеччині доступ до інтернету мають 83% всіх жителів, у США - 77,9%, в Китаї - 38,3%. Водночас у Гвінеї, Нігерії, Сомалі, ДР Конго, Бурунді, Ефіопії, М'янмі та Тимор-Лешті охоплення становить близько 1%.

Всього доступом до мережі в світі можуть похвалитися 2,26 млрд осіб.

Нагадаємо, Україна посідає дев'яте місце в Європі за обсягом Інтернет-аудиторії з 15,5 млн користувачів мережі на початок року. За співвідношенням обсягу інтернет-аудиторії до загальної чисельності населення з 53 країн Україна випереджає лише невизнане нею Косово і Молдову. Цей показник для України дорівнює 33%. Для порівняння, в Росії він становить 44%.

Згідно з дослідженням компанії TNS українці проводять в інтернеті в середньому близько 27 годин на місяць. Порівняно з показниками 2008 року (8 годин на місяць), час проводження в мережі збільшився більш ніж утричі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram