ГоловнаЕкономікаФінанси

Ющенко готовий забрати гроші з банку через новини про курс гривні

Екс-президент вважає, що ситуація в економіці ще не критична.

Ющенко готовий забрати гроші з банку через новини про курс гривні
Фото: Макс Левин

Критичним чинником для курсу гривні є не економічна ситуація в країні, а нагнітання паніки, вважає колишній президент України Віктор Ющенко, пише iPress.ua.

"Складний сьогодні фактор - це фактор ситуативний, психологічний, чинник новинного блоку. Коли я слухаю ділові коментарі на тему гривні, то кажу: якщо я десять разів іще почую такі коментарі, то точно піду й заберу свої вклади з банку (на рахунках Ющенка майже 6 млн грн, - LB.ua). Тому що ці коментарі непрофесійні, політизовані, нечесні щодо нашого національного пріоритету - гривні", - заявив він на прес-конференції у Львові.

За його словами, найгіршим є те, що ситуацію навколо гривні коментують політики, які можуть іще більше "розхитати це явище так, що воно набере обертів, які не зупинять уже фундаментальні втручання".

Ющенко переконаний, що негативні тенденції в економіці не є для гривні фатальними. "Сьогодні дефіцит державного бюджету - 16 млрд. Це поганий тренд, це негативно впливає на гривню. Але 16 млрд - це не ті турботи, про які варто було б сьогодні говорити. Платіжний баланс поточного рахунку мінус 6 млрд грн. Рахунок фінансових операцій - плюс 6 млрд. Начебто вони нівелюються", - сказав він.

За словами колишнього президента, не є проблемою і те, що обсяг золотовалютних резервів Нацбанку впав із $37 млрд до $30 млрд.

Нагадаємо, в Національному банку також не бачать економічних підстав для падіння гривні. Водночас аналітики вважають, що курс буде 8,55 грн/USD до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram