ГоловнаЕкономікаДержава

Держава недовиконує бюджет

Доходи держскарбниці за вісім місяців становили понад 220 млрд грн.

Держава недовиконує бюджет
Фото: segodnya.ua

Надходження в бюджет у січні-серпні становили 220,6 млрд грн, а це 99,2% від плану.

Про це під час прес-конференції заявив начальник відділу моніторингу адміністрування митних платежів департаменту моніторингу адміністрування платежів Міністерства фінансів України Олексій Лішенко.

"У січні-серпні 2012 року до бюджету надійшло 220,6 млрд грн. План виконання - 99,2%. Державною митною службою забезпечено перерахування доходів в обсязі 83,1 млрд грн - 98,7% плану. Щодо Державної податкової служби ситуація дещо краща, доходи виконано на 100,3%, перевиконання плану - 383 млн грн", - повідомив Лішенко.

За його словами, незважаючи на невиконання плану, доходи Державної митної служби порівняно з аналогічним період 2011 року зросли на 15,8%, або в натуральному виразі на 11,3 млрд грн.

Нагадаємо, на Банковій вважають, що доходи Держбюджету України за підсумками року вийдуть на запланований рівень. За словами першого заступника голови Адміністрації Президента Ірини Акімової, на темпи наповнення доходної частини бюджету впливає передусім активність роботи підприємств, а також сезонні фактори, від яких залежить така активність у деяких галузях, а також робота митної та податкової служб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram