ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова міліція затримала бізнесмена Демчака

Власника "Української бізнес групи" підозрюють у легалізації злочинних доходів.

Податкова міліція затримала бізнесмена Демчака
Фото: reformclub.org.ua

Співробітники податкової міліції Києва затримали 31 серпня власника корпорації "Українська бізнес група" Руслана Демчака за підозрою у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, повідомляє РБК-Україна.

"У п'ятницю (31 серпня) нами в порядку, встановленому ст.ст 106 та 115 КПК, за звинуваченням у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч.3 ст. 209 КК) затримано власника корпорації "Українська бізнес група" Руслана Демчака", - повідомило джерело в податковій міліції, знайоме з ситуацією.

Також воно зазначило, що вирішується питання про об'єднання цієї справи з кримінальною справою, порушеною прокурором Житомирської обл. за ч.1 ст.358 КК (підробка документів).

Нагадаємо, що минулого тижня народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Олег Новіков у зверненні до глави Міністерства внутрішніх справ України Віталія Захарченка повідомив, що Демчак та низка пов'язаних з ним осіб організували схему легалізації коштів через продаж незаконно отриманих земельних ділянок. Участь у незаконних оборудках, крім самого Руслана Демчака, брали ще щонайменше 12 осіб (їх імена наводяться в тексті звернення).

Ці особи, в тому числі і Руслан Демчак, підробили документи про свою роботу в колгоспі і дані про прописку, завдяки чому незаконно отримали земельні паї в Черкаській та Житомирській областях, йдеться в тексті звернення. За інформацією депутата, загальна сума незаконних операцій із землею становить майже 350 млн грн. Сума несплачених податків до держбюджету становить близько 48,5 млн грн.

Нардеп зазначає, що Руслан Демчак особисто отримав у власність земельні паї в Черкаській області, які продав 2010 року за 50 млн грн, не сплативши державі податок у розмірі 7,5 млн грн, йдеться у зверненні.

Участь Руслана Демчака в цих земельних аферах, на думку народного депутата Олега Новікова, доводить те, що всі земельні ділянки продавалися через ТОВ "Будівельні інновації плюс", що входить в корпорацію "Українська бізнес група", угоди оформлялися за участю юридичної фірми ТОВ "Юридична компанія "Косалтінг Груп", яка також входить в "Українську бізнес групу", а всі розрахунки проводилися через рахунки, відкриті у ВАТ "Ерде Банк" (назву банку утворено від ініціалів власника, - LB.ua).

У своєму зверненні народний депутат Олег Новіков просить МВС провести відповідний комплекс оперативно-розшукових заходів, щоб зафіксувати правопорушення, вжити термінових заходів та притягнути винуватих до кримінальної відповідальності.

Аналогічні запити надіслані народним депутатом в Державну податкову адміністрацію України, Державну прокуратуру України, Службу безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram