ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія відмовляється йти на поступки українським автомобілям

Азарову і Януковичу не вдається захистити вітчизняний автопром.

Росія відмовляється йти на поступки українським автомобілям
Фото: zimbio.com

З 1 вересня Росія стягуватиме з експортованих українських автомобілів утилізаційний збір у повному обсязі.

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві повідомив заступник начальника Головного управління федеральних митних доходів і тарифного регулювання Федеральної митної служби Росії Рустам Хакімов.

"У нас федеральним законом перелік пільг установлено, і там пільги тільки для держав-членів Митного союзу. Чи суперечить це Зоні вільної торгівлі, я зараз не готовий прокоментувати", - заявив він.

При цьому він повідомив, що подальші переговори із цього питання веде міністерство промисловості і торгівлі РФ. Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи буде виняток із цим збором для автомобілів, виготовлених в Україні, він заявив, що "федеральним законом це наразі не передбачено".

При цьому він зазначив, що ставки утилізаційного збору будуть регулювати окремою постановою уряду РФ, яке вийде протягом найближчих днів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров раніше заявив, що утилізаційний збір на автомобілі в РФ, радше за все, не стосуватиметься України. За його словами, це питання порушували він і Президент Віктор Янукович на зустрічах із керівництвом Російської Федерації.

Заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Анатолій Кінах вважає, що ініціатива Росії суперечить і принципам СОТ, і нормам договору про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram