ГоловнаЕкономікаДержава

Україна, Росія і Білорусь створять суд із торговельних суперечок

Існують побоювання, що Росія отримає в ньому перевагу.

Україна, Росія і Білорусь створять суд із торговельних суперечок

Україна, Росія і Білорусь у рамках зони вільної торгівлі СНД мають намір найближчим часом створити третейський суд для вирішення торговельних суперечок. Про це повідомляє "Коммерсантъ-Украина".

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка, добір кандидатів у судді займе близько трьох місяців, після чого новий механізм запрацює. "Ми не підштовхуємо наших виробників до того, щоб користуватися саме цим механізмом вирішення суперечок, але даємо їм альтернативу", - наголосив Порошенко.

На його думку, новим механізмом зможуть скористатися українські виробники сирів для вирішення проблем на ринку РФ.

Як вважає міністр з торгівлі РФ Андрій Слепньов, новий механізм буде дешевшим і швидшим порівняно з женевським органом з вирішення суперечок у рамках СОТ.

Рішення органу з вирішення суперечок СОТ ухвалюють щонайменше через рік після подачі заявки, але при цьому їх вважають неупередженими. Крім того, існують побоювання, що в новому механізмі під час вирішення суперечок Росія буде мати перевагу перед іншими країнами СНД.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров говорив, що Україна і Росія мають намір створити двосторонню комісію для вирішення інвестиційних суперечок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram