ГоловнаЕкономікаДержава

НАТО виділило Україні 15 млн грн на утилізацію боєприпасів, - Міноборони

У відомстві повідомили, що наразі утилізували 24 тис. реактивних снарядів.

НАТО виділило Україні 15 млн грн на утилізацію боєприпасів, - Міноборони
Фото: online.ua

Організація Північноатлантичного договору 2012 року передбачила фінансування утилізації боєприпасів в Україні в обсязі 15,7 млн гривень.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

"2012 року в рамках трастового фонду НАТО/ПЗМ передбачені кошти в розмірі 15,7 млн грн на проведення утилізації боєприпасів", - повідомили у відомстві.

У Міноборони також зазначили, що коштів на утилізацію боєприпасів у місцевих бюджетах не планували і планувати не будуть.

У відомстві також повідомили, що від реалізації продуктів утилізації ракет і боєприпасів до спеціального фонду Державного бюджету України 2012 року перераховано 44,58 млн грн.

Нагадаємо, 7 липня 2012 року в рамках виконання бюджетних програм Міністерства оборони України на хімічному казенному об'єднанні ім. Г.І. Петровського, що входить у державний концерн "Укроборонпром", почалася утилізація реактивних снарядів.

"З липня і до кінця року на підприємстві планують утилізувати 84 тис. 883 осколково-фугасні реактивні снаряди на загальну суму близько 29 млн грн", - сказав директор об'єднання Володимир Коробов.

Реактивні снаряди доставлено з воєнізованих частин України. Їх утилізують у цеху з виробництва пороху та порохових зарядів методом безпечного розбирання, згідно із затвердженим регламентом технологічного процесу.

Наразі утилізували 24 тис. реактивних снарядів на загальну суму понад 8 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram