ГоловнаЕкономікаДержава

Дністровська ГАЕС збільшить виробництво електроенергії

В "Укргідроенерго" стверджують: будівництво станції відбувається за графіком

Дністровська ГАЕС збільшить виробництво електроенергії

26 липня 2012 року гендиректор ПАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота відвідав Чернівецьку область, де провів засідання оперативного штабу з будівництва I черги Дністровської ГАЕС, що складається з трьох гідроагрегатів.

Під час ознайомлення з перебігом будівництва першої черги Дністровської ГАЕС Ігор Сирота разом із головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим оглянули верхню водойму ГАЕС, підземний комплекс і водовідведення, комплексний розподільний пристрій, шахти гідроагрегатів №2 і №3 та гідроагрегат №1, що вже працює.

Підсумовуючи огляд об'єктів під час засідання оперативного штабу з будівництва першої черги Дністровської ГАЕС, Ігор Сирота зазначив, що всі роботи, які виконує генпідрядник будівництва Дністровської ГАЕС, здійснюються згідно з графіком.

За словами гендиректора ПАТ "Укргідроенерго", 2012 року перед компанією стояли два головні завдання - розміщення замовлення на виробництво турбіни та генератора для другого гідроагрегату і завершення робіт на верхньому водоймищі.

"Перше завдання ми вже виконали, розмістивши замовлення на виробництво обладнання на заводах "Турбоатом" і "Електроважмаш" і виплативши їм ще в першому півріччі аванс в обсязі 150 млн грн. Щодо другого завдання, то сьогодні на об'єкті відбуваються масштабні роботи на верхній водоймі, які повинні завершити восени цього року. Це дозволить не тільки збільшити виробництво електроенергії в кілька разів, а й відповідно втричі збільшити економічний ефект від роботи станції", - зазначив Ігор Сирота.

Як повідомив Ігор Сирота, за умови своєчасного фінансування робіт пуск другого гідроагрегату Дністровської ГАЕС має відбутися, як і обіцяно, вже 2013 року. Під час робочої поїздки Ігор Сирота разом із Михайлом Папієвим також заклали капсулу початку спорудження багатоповерхового будинку для працівників ПАТ "Укргідроенерго" та жителів Чернівецької області.

Як зазначив Ігор Сирота, у складі проекту першої черги будівництва Дністровської ГАЕС передбачено більш ніж 200 млн грн на розвиток соціальної сфери Сокирянського району Чернівецької області, з яких уже профінансовано 78 млн грн.

Нагадаємо, перший пусковий комплекс першої черги Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегату №1 введено в промислову експлуатацію наприкінці 2010 року. За проектом, Дністровська ГАЕС має стати найбільшою гідроакумулюючою станцією Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram