ГоловнаЕкономікаБізнес

У США хочуть провести аудит ФРС

Конгресмени підтримали законопроект Рона Пола.

У США хочуть провести аудит ФРС
Фото: http://www.trust.ua

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект Рона Пола про аудит Федеральної резервної системи (аналог українського Нацбанку), повідомляє Lenta.ru з посиланням Bloomberg.

Законопроект надає Рахунковій палаті Конгресу (Government Accountability Office) право перевіряти рішення ФРС стосовно кредитно-грошової політики. Зараз Рахункова палата не має такого права, хоча вона може перевіряти інші аспекти роботи Центробанку.

Законопроект ще повинні розглянути в Сенаті, де більшість належить демократам (у Палаті представників більшість у республіканців).

Конгресмен Рон Пол домагається повної ліквідації ФРС. Цій темі присвячена його книга "Покінчити з ФРС" (End the Fed), що вийшла 2009 року. На думку Пола, американський Центробанк своїми діями знецінює долар. Пол також вважає, що така політика сприяє утворенню на ринку так званих "фінансових бульбашок".

Керівник ФРС Бен Бернанке виступає проти законопроекту Пола. На його думку, ФРС стане залежною від Конгресу, якщо документ буде ухвалено.

Рон Пол бореться за висунення в президенти від республіканців, хоча фактично праймериз він уже програв. Його передвиборна програма не схожа на програму однопартійців. Він виступає за різке скорочення держвидатків, у тому числі на збройні сили, а також за виведення американських військ з усіх зарубіжних баз і за невтручання у справи іноземних держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram