ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ почав сміливіше виписувати штрафи

У відомстві пояснюють, що почали активніше працювати.

АМКУ почав сміливіше виписувати штрафи
Фото: ain.ua

Антимонопольний комітет за перші шість місяців цього року виписав штрафів порушникам конкурентного законодавства на 652 млн грн. Це вп'ятеро більше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Як повідомив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін, це пояснюється активізацією діяльності комітету. Крім того, комітет застосовує максимальні штрафи, щоб запобігти створенню картелів на ринках.

Кузьмін також зазначив, що в січні-червні в АМК надійшло понад 3 тис. заяв і подань щодо порушень законодавства про захист економічної конкуренції, що на 38% більше, ніж за аналогічний період 2011 року. За підсумками їхнього розгляду порушено 362 справи.

Окрім того, АМКУ за звітний період провів 493 перевірки дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

За словами Кузьміна, 2012 року комітет виявив і усунув 2 870 порушень, що на 76% більше, ніж у першому півріччі 2011 року. Серед них - 1 195 монопольних зловживань, 277 антиконкурентних змов, 189 випадків недобросовісної конкуренції, зокрема неправдивої реклами, 535 антиконкурентних дій органів влади.

Нагадаємо, в червні АМКУ виписав найбільший штраф у своїй історії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram