ГоловнаЕкономікаБізнес

Прогнози щодо врожаю зерна продовжують знижуватися

Спека, яка очікується найближчими днями, може лише погіршити ситуацію.

Прогнози щодо врожаю зерна продовжують знижуватися
Фото: ning.com

Гідрометеорологічний центр знизив прогноз урожаю зернових з 44 млн тонн до 43 млн тонн 2012 року, а Українська асоціація аграрного бізнесу - до 40-42 млн.

"Наш прогноз: якщо перший звучав 43,5-44,5, то зараз ми залишаємо рівно 43", - заявила на прес-конференції начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

Прогноз урожаю кукурудзи, за словами Адаменко, знизився з 22,8-23 млн тонн до 21 млн тонн. Водночас через 7-10 днів його можуть переглянути в бік подальшого зниження через очікувану найближчими днями спеку. За її словами, зниження врожаю очікується в Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях, де площі кукурудзи рекомендується використовувати на зелений корм.

У свою чергу президент УКАБ Алекс Ліссітса відзначив, що ситуація з урожаєм нерівномірна, значні проблеми з яровими культурами на півдні і сході країни. Значні збитки понесуть ті виробники, у яких посіви сконцентровані в межах однієї області.

Нагадаємо, найвищий прогноз із урожаю зараз дають в уряді - 45,3 млн тонн. Водночас прем'єр-міністр Микола Азаров оголосив, що на неврожай скаржаться відсталі господарства.

На його думку, існуючий рівень агротехнологій та селекційної роботи дозволяє навіть у найбільш несприятливих умовах отримувати нормальний урожай зернових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram