ГоловнаЕкономікаБізнес

Китай вкладе в українських аграріїв мільярди

Українська влада обіцяє не підвести КНР.

Китай вкладе в українських аграріїв мільярди
Фото: sannews.com.ua

Китай готовий виділити $3 млрд на фінансування українських проектів у сільськогосподарському секторі, їхні умови обговорюватимуть окремо.

Відповідний меморандум було підписано 28 червня в Пекіні між Міністерством аграрної політики України та Ексімбанком Китаю, повідомляє прес-служба українського відомства.

"Підписання меморандуму про виділення $3 млрд для розвитку аграрного сектору нашої країни - закономірне проміжне рішення в рамках співробітництва та домовленостей між керівниками наших країн", - зазначив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, який поставив свій підпис під меморандумом.

"Зі свого боку, ми не підведемо і будемо постачати в КНР сільгосппродукцію високої якості", - зазначив голова Нацбанку України Сергій Арбузов.

Присяжнюк також упевнений, що китайські гроші дозволять поліпшити і збільшити обсяг товарообігу сільськогосподарської продукції, а також сприятимуть надходженню нових інвестицій в аграрний сектор.

Нагадаємо, за розрахунками аналітиків, Китаю не вистачить землі, щоб забезпечувати своє населення сільгосппродукцією самостійно, і він стане її найбільшим імпортером у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram