ГоловнаЕкономікаФінанси

Арбузов заговорив про девальвацію гривні

Глава НБУ радить не слухати "фальшивих експертів".

Арбузов заговорив про девальвацію гривні
Фото: Пресс-служба НБУ

Глава Національного банку Сергій Арбузов вважає, що наприкінці року в разі гострого браку валюти девальвація гривні може стати неминучою, але наразі ситуація нормальна.

Він зазначив, що платіжний баланс в Україні зараз позитивний, але наприкінці року може виявитися і негативним. "Якщо буде гострий брак валюти, це означає, що експорт припинився або імпорт збільшився. І тоді, хоче Нацбанк того чи ні, девальвація неминуча", - сказав глава НБУ в Пекіні та запевнив, що "резервів наразі достатньо".

"Наразі ситуація досить нормальна, прогнозована. На сьогодні баланс позитивний. У короткостроковій перспективі баланс позитивний. Єдина проблема може бути в тому, що дуже багато цій темі приділяється уваги, ажіотаж", - сказав Арбузов.

У зв'язку з цим він закликав не слухати "фальшивих фахівців, які, імовірно, працюють на комерційні банки і їм вигідно, щоб були коливання, на яких можна заробити". "Думаю, що той, хто спокійно слухав Національний банк, за останні 2 роки вже точно про це не пошкодував. А той, хто намагався обмінювати, я знаю такі випадки, програвав", - зазначив глава НБУ.

Нагадаємо, в раді НБУ не виключають девальвації гривні, якщо посилиться тиск негативних тенденцій в економіці на курс національної валюти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram