ГоловнаЕкономікаДержава

Українська армія не розводить рогатої худоби, - Міноборони

Відомство мінімізує заняття військовими частинами госпдіяльністю.

Українська армія не розводить рогатої худоби, - Міноборони
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони має намір мінімізувати заняття військовими частинами, закладами, установами й організаціями Збройних сил (НД) господарською діяльністю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

"Міністерством оборони вживаються дієві заходи щодо позбавлення й обмеження права здійснювати господарську діяльність військовими частинами, закладами й установами", - сказано в повідомленні.

Зокрема, з реєстру військових частин виключено 632 військові структури як суб'єкти господарської діяльності в ЗС, які провадять господарсько-економічну діяльністю (надають послуги, здають в оренду військове майно), і зараз цей перелік налічує 365 військових частин, закладів, установ та організацій.

У повідомленні наголошено, що військові частини ЗС, починаючи з 2006 року, не розводять великої рогатої худоби, свиней, птиці та не вирощують зернових культур.

Ці види господарської діяльності вилучено з усіх свідоцтв про реєстрацію військових частин як суб'єктів господарської діяльності в ЗС.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що міністр оборони Дмитро Саламатін виступив з ініціативою реформувати господарську діяльність військових частин. Зокрема, він нібито запропонував розширити перелік видів господарської діяльності, якими дозволено займатися військовим частинам-суб'єктам господарювання.

Згідно з інформацією в деяких ЗМІ, голова оборонного відомства запропонував військовим розводити велику рогату худобу та домашню птицю, випасати свиней, овець і кіз, вирощувати ягоди, горіхи, фрукти.

Нагадаємо, в грудні 2007 року Міноборони перевело всі частини на харчування, яке організовують комерційні структури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram