ГоловнаЕкономікаДержава

Клюєв визначив першочергові завдання розвитку ОПК України

За словами голови РНБО, перші кроки вже дали суттєві позитивні результати.

Клюєв визначив першочергові завдання розвитку ОПК України

Пришвидшений розвиток оборонно-промислового комплексу дасть змогу Україні зміцнити свій інтелектуальний потенціал, створити достатню кількість висококваліфікованих робочих місць, значно прискорити свій загальний розвиток, заявив у четвер на нараді в Києві секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв.

Він нагадав, що при РНБО в рамках роботи відповідного комітету створено робочу групу, щоб остаточно доопрацювати концепцію розвитку вітчизняної армії, її цілі та завдання, зважаючи на це, має остаточно викристалізуватися чітке розуміння вимог до військової техніки й озброєння на перспективу.

Секретар РНБО зазначив, що до кінця сесії Верховної Ради України необхідно ухвалити закон про фінансове оздоровлення підприємств оборонної промисловості. "Без вирішення фінансових проблем, які накопичувалися більш ніж 20 років, дуже складно говорити про прискорений розвиток і модернізацію галузі. Це державний підхід. Президент України поставив завдання не просто врятувати підприємства ОПК від банкрутства, а створити умови, щоб вони почали ефективно розвиватися. А разом із ними - і вітчизняна наука, і кадровий потенціал", - заявив Клюєв.

Він повідомив, що низка кроків, зокрема створення держконцерну "Укроборонпром", уже дали суттєві позитивні результати. Якщо раніше практично не закуповували нового озброєння, то тепер унаслідок суттєвого посилення взаємодії Міноборони з підприємствами ОПК ситуація кардинально змінилася. Наприклад, на ремонт і закупівлю техніки 2011 р. на підприємства ОПК скеровано трохи більше за 400 млн грн, а вже цього року галузь повинна отримати державних замовлень на 1,1-1,2 млрд грн.

За словами міністра оборони Дмитра Саламатіна, розпочато закупівлю засобів навігації, модернізують вертольоти, закуповують нове обмундирування. Повністю модернізовано програму "Корвет", у якій значно збільшено частку вітчизняних комплектуючих, проведено ревізію програми "Сапсан". Якщо за минулі роки практично нічого не купувалося для ПДВ - сьогодні працюють над їх оснащенням засобами для десантування. А, наприклад, для підвищення рівня безпеки повітряного простору України побудовано нову радіолокаційну станцію "Кольчуга".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram