ГоловнаЕкономікаДержава

Контрольним пакетом Activ Solar володіє австрійський бізнесмен

Раніше компанію пов'язували із секретарем РНБО Андрієм Клюєвим.

Австрійський бізнесмен, засновник і керівник Diamond Aircraft Industries - одного з найбільших світових виробників легкомоторних літаків - Крістіан Дріс (Christian Dries) заявив, що володіє контрольним пакетом акцій Activ Solar, а решта акцій належать менеджменту міжнародної компанії.

"Як власник, я знаю, що ні австрійські, ні українські чиновники, ні прямо, ні опосередковано не є співвласниками, а також не впливають на Activ Solar. Міжнародних стандартів бізнесу завжди було дотримано. Такі основні умови і передумови для моїх інвестицій", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Окрім акцій Activ Solar, Дріс володіє низкою інших компаній і контрольним пакетом компанії Diamond Aircraft Industries GmbH, яка спеціалізується на виготовленні літаків загального призначення та мотопланерів. Також його компанія володіє вітровими і сонячними інсталяціями в Канаді.

"Оскільки компанія росте швидко й усе більше представлена на міжнародних ринках, я розумію необхідність у додатковій прозорості", - говорить Дріс.

Вибір України для ведення свого бізнесу власник Activ Solar пояснює тим, що тут існують гарні передумови для розвитку сонячної енергетики.

"Вивчаючи різні ринки, що розвиваються, я побачив в Україні дві головні можливості. По-перше, відмінні перспективи для розвитку сонячної енергетики з урахуванням постійних проблем країни з енергетикою. Крім того, тут спостерігається хороша сонячна активність. По-друге, і що дуже важливо, наявність в Україні достатньої кількості хороших інженерів і досвіду у виробництві полікремнію. Україна за радянських часів була серед лідерів цієї галузі та забезпечувала "електронним" кремнієм значну частку світового ринку".

Як повідомляли, раніше декотрі ЗМІ пов'язували Activ Solar з Андрієм Клюєвим і його братом Сергієм Клюєвим.

За останні два роки міжнародна компанія Activ Solar інвестувала в українські проекти більш ніж 12,6 млрд грн, із яких понад 8,1 млрд грн - у будівництво сонячних електростанцій у Криму і понад 4,5 млрд грн - у докорінну реконструкцію Заводу напівпровідників (Запоріжжя). Компанія стала одним з найбільших інвесторів в українську економіку.

Activ Solar побудувала п'ять сонячних парків у південних регіонах України. Зокрема, 105-мегаватний парк "Перово" є одним з найбільших у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram