ГоловнаЕкономікаДержава

МОП допоможе забезпечити українців гідною роботою

Фірташу й Тігіпку пообіцяли технічну допомогу.

МОП допоможе забезпечити українців гідною роботою

Україна та Міжнародна організація праці домовилися про співпрацю на 2012-2015 роки, затвердили програму гідної праці для України.

Відповідний меморандум з боку МОП підписала регіональний директор організації у країнах Європи та Центральної Азії Сюзанна Хоффман. З українського боку підпис під документом поставили голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради, глава Федерації працівників Дмитро Фірташ, а також заступники голови ради - віце-прем'єр Сергій Тігіпко та голова Федерації профспілок Юрій Кулик.

Церемонія підписання відбулася в Палаці націй у рамках 101-ї конференції Міжнародної організації праці в Женеві, передає прес-служба Фірташа.

Третя за рахунком програма гідної праці передбачає, що МОП продовжить надання Україні технічної допомоги для досягнення повної зайнятості населення шляхом розвитку малого та середнього бізнесу і підвищення рівня кваліфікації зайнятих людей.

У документі зазначається, що забезпечення повної зайнятості є одним з факторів промислового та економічного розвитку України. Підвищення рівня кваліфікації дозволить значно наростити продуктивність праці в реальному секторі економіки.

Нагадаємо, за оцінками МОП, кількість безробітних в Україні становить 1,7 млн осіб, що більш ніж утричі перевищує офіційну оцінку (близько 500 тис. осіб).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram