ГоловнаЕкономікаДержава

У Близнюка нарікають на збитковість ЖКГ

Реального стану речей не знають навіть у Мінрегіоні.

У Близнюка нарікають на збитковість ЖКГ

Збитки сфери житлово-комунального господарства України, про які відомо напевне, із початку року сягнули більш ніж 2 млрд грн, проте реального стану речей не знають навіть у Мінрегіоні.

Про це повідомила директор департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Світлана Старцева під час сьогоднішньої селекторної наради з регіонами з питань реалізації програми "Доступне житло".

"Сьогодні одна з головних проблем, які існують у житлово-комунальному господарстві, - це якість надання послуг, їхня повнота, відповідальність за надання цих послуг... Ми маємо сьогодні більш ніж 2 млрд збитків із початку року, зростання дебіторсько-кредиторської заборгованості. Це тільки від тих, хто звітує. Реального стану справ немає. Звітують майже 60% підприємств. Сьогодні на ринку житлово-комунальних послуг з'явилися гравці, які надають комерційні послуги - вільні послуги", - заявила чиновниця.

За її словами, зважаючи на те, що інформація, яка надходить у Мінрегіон, не відповідає ситуації на місцях, Мінрегіон вважає за необхідне визначити в регіонах відповідальних чиновників, які організовують роботу спільно з департаментом економіки Мінрегіону для обміну реальною інформацією про стан справ.

Зі свого боку, міністр регіонального розвитку житлово-комунального господарства і будівництва Анатолій Близнюк нагадав, що вже з 1 липня в тестовому режимі в Мінрегіоні запрацює електронна система обміну інформацією, яка включатиме й "електронний підпис", і попросив представників регіонів активно надавати інформацію про стан справ у сфері ЖКГ і будівництва по Україні та подавати свої пропозиції щодо поліпшення роботи.

"Я все одно нікому не дам спати. Я буду робити висновки щодо кожного з вас особисто", - заявив Близнюк чиновникам у регіонах, нагадавши про необхідність активно працювати над реалізацією програми "Доступне житло", яка, за словами міністра, є однією з соцініціатив Президента.

Нагадаємо, торік Близнюк оголосив Мінрегіон банкрутом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram