ГоловнаЕкономікаДержава

Міллер припускає, що Україна взимку буде красти газ

У "Газпромі" розповіли, що нині важливіше за перегляд газових контрактів.

Міллер припускає, що Україна взимку буде красти газ

Недостатній темп закачування газу в українські сховища може призвести до несанкціонованого відбору газу Україною взимку.

Про це заявив журналістам голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

"Якщо НАК не закачає необхідні обсяги газу в ПСГ, то це призведе до того, що Україна буде відбирати несанкціоновано з експортної транзитної труби російський газ, призначений для європейських споживачів узимку 2013 року у великих обсягах. А це серйозно вплине на поставки російського газу до Європи", - додав він.

Він вважає, що проблема браку обігових коштів в України для закачування газу в ПСГ повинна насамперед стояти на порядку денному переговорів із газової співпраці, а не перегляд газових контрактів.

Міллер також заявив, що технологічна особливість української ГТС, якою потрібен великий обсяг газових запасів для переміщення транзитних обсягів взимку, - це проблема НАК "Нафтогаз України", за послуги якої "Газпром" платить гроші.

Нагадаємо, 2012 року "Нафтогаз" не буде закуповувати газ і закачувати його в підземні сховища для виконання зобов'язань "Газпрому" перед європейськими контрагентами.

Накопичення газу в українських підземних сховищах відбуватиметься винятково в обсягах, необхідних для забезпечення власних потреб України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram