ГоловнаЕкономікаФінанси

Австрія зацікавлена ​​у співпраці з Дніпропетровською областю

Іноземні партнери бачать великий потенціал для співпраці.

Австрія зацікавлена ​​у співпраці з Дніпропетровською областю
Фото: Макс Левин

Міністерство економіки, сім'ї та молоді Австрії зацікавлене у співпраці з Дніпропетровським регіоном.

Про це після зустрічі з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом заявила заступник федерального профільного міністра Бернадетт Герлінгер.

Зокрема, заступник міністра зазначила, що бачить великий потенціал для двосторонніх взаємин Австрії та Дніпропетровська.

"У регіоні відбувається багато процесів, які є новими для України. Цікавими є процеси диверсифікації економіки, орієнтація не лише на традиційну важку промисловість, а й на інші сфери. Я вважаю, що ми могли б знайти можливості для спільної роботи і бачу великий потенціал для двосторонніх відносин. Сподіваюся, що через рік зможу відвідати цей регіон України", - заявила Бернадетт Герлінгер.

Також вона зазначила, що восени в Дніпропетровську пройде економічна місія, яку запланувала Торгова палата Австрії та Посольство України в Австрії.

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул повідомив, що нині вже встановлюються контакти з потенційними інвесторами з Австрії.

"Австрійські компанії і банки одними з перших на початку 1990-х років прийшли в Україну і відкрили її для Європи. Ми провели масштабну презентацію для ділових кіл Австрії та інших іноземних компаній для того, щоб стати каталізатором і реанімувати бізнес-співпрацю, яка почалася на початку 1990-х. Столиця Австрії - Відень - один з економічних, мультинаціональних і культурних центрів Європи. Там розташовано представництва, штаб-квартири великої кількості транснаціональних компаній. І за результатами зустрічей, які пройшли у Відні, ми налагодили декілька контактів, які, я впевнений, втіляться в подальшу плідну співпрацю та інвестиції у Дніпропетровську область", - зазначив Вілкул.

Нагадаємо, 22 травня в рамках масштабного роуд-шоу з презентації Дніпропетровщини на провідних світових бізнес-майданчиках голова обладміністрації Олександр Вілкул представив інвестиційний потенціал регіону. Зокрема, губернатор представив учасникам проекти обласної влади щодо створення сприятливого соціального середовища для стабільного економічного зростання та розвитку бізнесу. Це модернізація системи охорони здоров'я, впровадження нових стандартів освіти, проект будівництва доступного та соціального житла, екологічні та природоохоронні програми, поліпшення громадської безпеки і правопорядку тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram