ГоловнаЕкономікаБізнес

Україну визнали однією з найшкідливіших в Інтернеті

Лідирує в рейтингу інша пострадянська країна.

Україну визнали однією з найшкідливіших в Інтернеті
Фото: vesti.kz

Україна зайняла 12 місце у світовому рейтингу рівня шкідливої активності, який склала група незалежних дослідників HostExploit.

Дослідники створили спеціальну он-лайн-карту концентрації кіберзагроз.

Автори проекту зазначають, що карта Global Security є спробою відобразити рівні шкідливої активності з географічною прив'язкою у 218 країнах. При цьому аналітична інформація, спираючись на яку будуть змінюватися картографічні дані, надаватиметься дослідниками HostExploit.

Сервіс розроблено спільно з експертами компанії Group-IB, яка спеціалізується на розслідуванні комп'ютерних злочинів, і з аналітичною компанією CSIS.

Рейтинг зі шкалою від 0 до 369 пунктів (так званий HE Index) укладають на підставі даних про спам-атаки, поширення шкідливого ПЗ, фішинг, про хаби кіберзлочинності тощо. Індекс України становить 200,9 пункта, це лише на 7 пунктів менше, ніж у США, які зайняли 11 місце.

Очолює список Литва, головно через дуже велику активність бот-мереж на її території. Крім неї, до трійки найбільш кібернебезпечних країн увійшли Азербайджан і Латвія. Росія в рейтингу - на 7 місці, Молдова - на 9-му, Білорусь - на 14-му.

Нагадаємо, свого часу Лабораторія Касперського включила Україну в десятку

найбільш небезпечних країн для веб-серфінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram