ГоловнаЕкономікаДержава

Попов: київські промзони потрібно використовувати раціональніше

Відповідне рішення відображено в проекті Генерального плану Києва.

Попов: київські промзони потрібно використовувати раціональніше
Фото: vashgarazh.com

Проектом нового Генерального плану Києва передбачено реновацію 1900 га промислових зон і спецтериторій.

Така цифра прозвучала на засіданні Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, присвяченому реалізації Стратегії розвитку Києва.

"Земля в Києві дійсно "золота", і ми просто зобов'язані використовувати її раціонально. Я категорично проти скорочення життєвого простору для киян. Але в нас, наприклад, є величезні території, в тому числі в центрі міста, які просто простоюють або в кращому разі використовуються під склади. І це нераціонально. Тому новим Генпланом передбачено перепрофілювання промзон, де вже немає і не може бути реанімовано виробництво, комунально-складських зон і територій колишніх військових частин. На їх місці з'являться житлові квартали, ділові та громадські центри, зони відпочинку", - сказав після засідання Громадської ради голова КМДА Олександр Попов.

За словами градоначальника, проблема реновації промислових і комунально-складських зон назріла давно, але втілення задуманого постійно відкладалося. Однак прийняття нового Генерального плану Києва та принциповість міської влади в питаннях його виконання дозволить втілити задумане, впевнений Олександр Попов.

Нагадаємо, в Києві проходить громадське обговорення проекту Генплану Києва до 2025 року. За даними КМДА, від киян уже надійшло понад 1000 пропозицій і зауважень, 527 із них враховано. Крім того, глава КМДА ініціював винесення базових рішень Генплану на загальноміський референдум. "Київ буде розвиватися за планом, який забезпечить життєвий комфорт кожному жителю та всієї громади і захист історико-культурної та природної самобутності нашої стародавньої столиці", - упевнений Попов.

Зокрема, на референдум винесено питання "Чи схвалюєте Ви основні проектні рішення нового Генерального плану розвитку Києва?"

- Захист від забудови Дніпровських схилів і територій, прилеглих до Києво-Печерської лаври і Софії Київської, дотримання відповідних рекомендацій ЮНЕСКО.

- Реставрація історичних будівель без збільшення їх висоти, заборона будівництва більше дев'яти поверхів в історичній частині Києва.

- Збільшення на 20% площ парків, бульварів і скверів в розрахунку на одного жителя з урахуванням прогнозу приросту населення.

- Оздоровлення навколишнього середовища, утилізація сміття, спорудження очисних споруд, якісне водопостачання.

- Формування мережі дитячих та спортивних майданчиків та інших складових інфраструктури здорового способу життя в кожному районі.

- Будівництво нових транспортних переходів через Дніпро, автодорожніх тунелів, багаторівневих транспортних розв'язок.

- Будівництво комплексу автопаркінгів, заборона паркування автомобілів на дорогах і тротуарах.

- Пріоритетний розвиток мережі метро та інших видів міського комунального транспорту.

- Створення нових робочих місць і центрів ділової активності на Лівобережжі та у віддалених районах Правобережжя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram