ГоловнаЕкономікаБізнес

Сервери київських таксі арештували

Роботу столичних служб таксі порушили правоохоронці.

Сервери київських таксі арештували
Фото: www.kievpress.net

У п'ятницю правоохоронці арештували 32 сервери для розподілу замовлень столичних служб таксі.

Інформацію про арешт обладнання "ЛІГАБізнесІнформ" підтвердила у Професійній спілці таксистів України. Причини арешту в профспілці назвати не змогли, проте зазначили, що диспетчерські служби все-таки працюють.

Як повідомив один з учасників ринку таксомоторних послуг, сервери не працюють відучора. Йдеться про системи розподілу інформації між клієнтами, диспетчерськими службами і таксистами.

"Поки ці сервери працювали, всі замовлення скидали в загальну базу даних, через яку інформацію розподіляли між таксистами. Зараз цей механізм не працює, тому неможливо дістатися до виконавця послуги через ці посередницькі структури", - пояснило джерело.

За неофіційною інформацією, інтерес правоохоронців пов'язаний із діяльністю компанії "Евос", яка надає технології автоматизації роботи диспетчерських служб. Послугами компанії користуються чимало столичні служби таксі, тому її нібито запідозрили у використанні монопольного становища.

За словами джерела, сьогодні на програмному забезпеченні компанії "Евос" працює більшість серверів диспетчерських служб Києва, і не виключено, що компанія є їхнім пайовиком.

У прес-службі київської міліції зазначили, що не мають інформації про перевірки служб таксі або компанії "Евос".

"Евос" присутній на ринку програмних послуг більш ніж три роки. Основним напрямком є автоматизація роботи диспетчерських служб таксі. До портфеля програмних розробок належить програмний комплекс із таких модулів: програма для диспетчерської "Таксі Навігатор", програма для зв'язку водій-диспетчер "Мобайл Таксі", програма для перенаправлення замовлень "Сервер відмін", програма для приймання замовлень через Інтернет - "Он-лайн-замовлення".

Нагадаємо, 18 квітня біля будівлі Кабінету Міністрів кілька десятків київських таксистів улаштували мітинг. Учасники акції протесту виступили проти монополізації ринку таксомоторних перевезень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram