ГоловнаЕкономікаБізнес

Intel призначив головного по Україні

Американську корпорацію представлятиме поляк.

Intel призначив головного по Україні
Фото: www.3dnews.ru

Американська корпорація Intel призначила головою свого представництва в Україні, Білорусі та Молдові Кшиштофа Йонака.

Як повідомляє прес-служба представництва компанії в Україні, переймаючи керівництво, Йонак зазначив, що зосередиться на подальшому розвитку локального IT-ринку та на посиленні ролі корпорації в екосистемі. Він наголосив, що всі соціальні ініціативи Intel, реалізовані в регіоні, буде продовжено.

Йонак закінчив 2 курси Варшавського університету, факультет електроенергетики, має нагороди за наукові досягнення. Далі продовжив навчання у Франко-Польській школі нових інформаційно-комунікаційних технологій у Познані. 1996 року отримав ступінь магістра в галузі інженерії і телекомунікацій.

Почав кар'єру в корпорації Intel 1999 року в галузі співпраці з телекомунікаційними компаніями в Польщі, Угорщині та Румунії, далі займався дистрибуцією в країнах Балтики та Польщі. Має досвід роботи в ритейлі, де відповідав за роботу локальних виробників у країнах Балтики, Польщі, Чехії та Румунії.

Він відповідав за розвиток бізнесу і ринку в країнах Центральної та Східної Європи, потім став керівником із розвитку ринку у 12 країнах Центральної та Східної Європи, координував співпрацю з локальними представниками мультинаціональних компаній.

У серпні 2011 року Йонак став керівником з роботи з компанією ASUS у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід, Африка).

Intel виробляє широкий спектр електронних пристроїв, зокрема: напівпровідники, мікропроцесори та інші комп'ютерні компоненти. Штаб-квартира компанії розташована в місті Санта-Клара (штат Каліфорнія). Компанія налічує понад 83 тис. співробітників.

Нагадаємо, колишній керівник представництва Intel Володимир Шаров перейшов на роботу в Global Logic Ukraine - це один з найбільших українських розробників програмного забезпечення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram