ГоловнаЕкономікаДержава

Держрезерв перевіряють за "наводкою" Хорошковського?

Недорахувалися 200 мільйонів.

Держрезерв перевіряють за "наводкою" Хорошковського?
Фото: job-sbu.org

Однією з імовірних причин перевірки, що її сьогодні проводить СБУ в Держкомрезерві, можуть бути документи, передані кілька місяців тому Валерієм Хорошковським Вікторові Януковичу. Документи, які вказували на можливі корупційні явища у відомстві.

Свого часу вони послужили одним із мотивів звільнення Андрія Клюєва.

Докладніше LB.ua розповідав про це 20 квітня, в тексті Соні Кошкіної "У колі друзів обличчям не клацай".

"Незадовго до цих подій (відставки Клюєва з посади першого віце-прем'єра, - ред.) Хорошковський - відповідно до функцій глави СБУ - надав главі держави папку, яка нібито містила дані про факти масштабних корупційних діянь у відомствах, які перебувають у вертикалі першого віце-прем'єра. Тобто прямих звинувачень - жодних, тільки документи. Папери відправили на перевірку. ГПУ, за наявною інформацією, викладені факти підтвердила. Один із епізодів - корупція не багато, не мало на 200 мільйонів. Уявіть: приїжджаєте ви на склад, де нібито повинен перебувати товар на енну суму. На перший погляд - усе в нормі, товар дійсно є. От тільки, якщо ви посунете декілька мішків-ящиків, виявите під ними ... порожнечу. Порожній простір, каркас - обкладений для видимості мішками-ящиками", - йдеться в тексті.

У матеріалі не вказувалося прямо на Держрезерв, проте у світлі останніх подій уже можна говорити, що йшлося саме про це відомство.

Як відомо, сьогодні, 15 травня, СБУ з невідомих причин вилучила документи в Держрезерві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram