ГоловнаЕкономікаФінанси

Азаров взявся за МММ

Прем'єру нагадали, чим закінчилася попередня піраміда Мавроді.

Азаров взявся за МММ
Фото: delo.ua

Кабінет Міністрів доручив вжити заходів проти діяльності в Україні фінансових пірамід та інших сумнівних фінансових схем, які можуть призвести до привласнення коштів громадян.

Про це йдеться у відповіді за підписом прем'єр-міністра Миколи Азарова на депутатський запит народного депутата з фракції "БЮТ-Батьківщина" Василя Деревляного, повідомили в прес-службі тернопільської обласної організації ВО "Батьківщина".

Доручення надане СБУ, МВС, Нацкомфінпослуг, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Держфінмоніторингу, Міністерству юстиції.

У зверненні Деревляний звернув увагу на можливе виникнення небезпечної ситуації, викликаної фінансовою пірамідою Сергія Мавроді "МММ-2011".

"Останнім часом зазначена структура проводить в Україні агресивну рекламу, обіцяючи казкові відсотки, заманює тисячі людей, які, доведені до зубожіння, готові вкладати свої мізерні, зароблені потом і кров'ю заощадження в сумнівну нову фінансову схему нового "великого комбінатора". Проте, всі добре пам'ятають, чим закінчилася історія з попередньою версією "МММ" - мільйонами ошуканих вкладників", - зазначав у своєму депутатському запиті Деревляний.

У відповіді Азарова зазначено, що зараз всі контролюючі органи здійснюють роботу з виявлення та запобігання функціонування таких псевдофінансових закладів і схем.

Про результати проведеної роботи прем'єр пообіцяв інформувати народного депутата додатково.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання ринків фінансових послуг вже неодноразово заявляла, що "МММ-2011" не має права працювати в Україні, тому що у неї немає ані статусу фінансової установи, ані ліцензій на надання фінансових послуг.

"МММ-2011" (Мы Можем Многое) розпочала роботу в січні 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram