ГоловнаЕкономікаБізнес

Програми НТКУ покажуть по супутнику

Державні ТРК збільшили обсяг власного телемовлення.

Програми НТКУ покажуть по супутнику
Фото: centr-telecom.ru

Більшість програм власного виробництва становлять дитячі та спортивні.

Про це повідомив директор Департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо

України Сергій Абрамов під час засідання колегії комітету, повідомляє Незалежна асоціація телерадіомовників.

"Обсяг власного телевізійного мовлення 2012 року збільшено до 52 819,7 годин, що на 12% більше, ніж торік", - сказав С. Абрамов. Він уточнив, що більшість програм власного виробництва становлять дитячі та спортивні.

С. Абрамов констатував, що 2012-го державні телерадіоорганізації, відповідно до отриманих 2011 року ліцензій Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на багатоканальне мовлення в цифрових мережах, почали паралельне виконання його як в аналоговому, так і цифровому стандартах.

Крім того, до державного замовлення на трансляцію включено поширення програм НТКУ супутниковими каналами. Одним каналом доставляється телевізійний сигнал із логотипом "Перший" до наземних передавальних станцій регіонів країни, другий канал з 1 вересня почне поширювати міжнародну версію Першого національного телеканалу під логотипом "Перший Ukraine", а третім каналом транслюється україномовна версія міжнародного каналу "Euronews".

"Варто також зауважити, що в 2012 рік державні телерадіоорганізації увійшли з кредиторською заборгованістю в розмірі 4 млн 676 тис. грн за послуги з трансляції", - підсумував С. Абрамов.

Раніше повідомляли, що Кабмін затвердив постанову, де перераховано категорії громадян, яким держава видаватиме безкоштовні ТВ-тюнери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram