ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній банк Авакова припинив видавати гроші

Вкладників і клієнтів закликають не панікувати.

Колишній банк Авакова припинив видавати гроші

Банк "Базис", власником якого нещодавно був екс-голова Харківської облдержадмінстрації Арсен Аваков, припинив видачу грошей клієнтам.

Банк не видає готівки ні через банкомати, ні через касу.

Як повідомили в банку, отримати зарплати, пенсії, стипендії й інші заощадження можна буде в травні, і тільки по тисячі гривень на місяць.

"Нарахування, зроблені після 20 квітня, почнемо виплачувати по 3 травня, нарахування до 20 квітня поки не виплачуються", - повідомила представниця банку.

Вкладників і клієнтів при цьому закликають не панікувати і не забирати грошей із рахунків.

20 квітня

Нацбанк увів у банку "Базис" тимчасову адміністрацію терміном на шість місяців, зарахувавши його до числа проблемних. Із 23 квітня по 23 липня введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Навесні 2011 року

Арсен Аваков вийшов зі складу ради банку і передав акції й управління банком іншим особам. Про це Аваков написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, формально він уже рік не має стосунку до "Базису", символічна кількість акцій залишилася в його дружини.

У діях НБУ

Аваков убачає політичне підґрунтя. За даними керівництва банку, які було озвучено під час зустрічі з клієнтами, тільки за два тижні з фінустанови пішло 10 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram