ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров хоче зводити доступне житло за півроку

Прем'єр запевняє, що з наступного року програму доступного житла запустять на максимум.

Азаров хоче зводити доступне житло за півроку
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що наступного року в Україні заплановано розгорнути мережу домобудівних комбінатів, які зможуть зводити будинки за 6-8 місяців.

Про це він написав під час спілкування з користувачами соціальної мережі Facebook.

Зокрема, прем'єр розповів про

плани забезпечення українців доступним житлом 2012 року.

"Переважно буде дібрано недобудовані будинки для реалізації цієї програми, в яких певна частина квартир не реалізована. Таким чином, у будівельників з'являться кошти, необхідні для завершення будівництва і здачі будинку в експлуатацію. Завдання - дібрати такі об'єкти з числа незавершеного будівництва - поставлено керівникам ОДА , і до кінця року ми плануємо, що 35 тис. сімей зможуть отримати житло за цією програмою", - зазначив Азаров.

При цьому прем'єр запевняє, що ця програма не обмежить лише передвиборним 2012 роком.

"Наступного року буде вже реалізовуватися "програма максимум", яка включає в себе розгортання в країні домобудівних комбінатів, які будуть працювати за сучасними технологіями і будуть здатні зводити житлові будинки за 6-8 місяців за вартістю, доступною для наших людей", - додав Азаров.

За словами прем'єра, під цю програму в містах та інших населених пунктах виділятимуть майданчики, максимально підготовлені за своїм інженерним забезпеченням.

Нагадаємо,

Кабінет Міністрів планує вирішити "квартирне питання" протягом найближчих 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram