ГоловнаЕкономікаДержава

Колесніков назвав суму прямих витрат на Євро-2012

До них він відносить тільки стадіони у Києві та Львові

Колесніков назвав суму прямих витрат на Євро-2012
Фото: Макс Левин

Україна витратила на підготовку інфраструктури до Євро-2012 $4,2 млрд, але прямі витрати на чемпіонат склали тільки $700 млн.

Про це заявив на зустрічі з англійськими журналістами, які відвідали у Донецьку стадіон "Донбас Арена", віце-прем'єр, міністр иіфраструктури Борис Колесніков, інформує прес-служба ФК "Шахтар".

"Усі прямі витрати України на Євро становлять трохи більше $ 700 млн. Два стадіони - у Києві та Львові - це і є всі прямі витрати. Україна витратила на всі аеропорти, дороги, швидкісні потяги та стадіони в цілому $ 4,2 млрд. Йдеться, ймовірно, про програму Євро-2012, але все інше - інвестиції приватних осіб, наприклад, у готелі ", - сказав він.

У такий спосіб він відповів на питання про критику опозиції щодо того, що "ті $14 млрд, які були витрачені на підготовку до Євро, можна було спрямувати на розвиток шкіл та інші проекти".

"Якщо говорити серйозно, без міжнародних аеропортів і транспортної інфраструктури країна не отримає жодних зовнішніх інвестицій. А не буде інвестицій і податків, не буде за що будувати ні школи, ні лікарні, ні інші об'єкти, - впевнений Колесніков.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович заявив, що Україна вклала 35 млрд грн в інфраструктуру до Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram