ГоловнаЕкономікаБізнес

За безпеку в "Борисполі" доведеться платити більше

Розміри зборів, які стягують для гарантування авіаційної безпеки для пасажирських рейсів у

міжнародному аеропорту "Бориспіль", планують підвищити.

За безпеку в "Борисполі" доведеться платити більше

Згідно з проектом наказу Міністерства інфраструктури, зокрема, передбачають збільшити ставку збору з $4 до $6 за кожного відправленого пасажира на міжнародному сполученні та з $1,5 до $3 за кожного відправленого пасажира на внутрішніх маршрутах.

В аналізі регуляторного впливу нормативного акта зазначено, що підвищення розмірів платежів дозволить збільшити прибутки аеропорту на 67 млн грн на рік. Нововведення пов'язане зі значними витратами на приведення інфраструктури, якості обслуговування та рівня авіаційної безпеки до європейських стандартів.

"Нині вже збудовано і введено в експлуатацію пасажирський термінал F, завершується зведення термінального комплексу D, вирішують питання придбання обладнання для облаштування та функціонування пасажирських терміналів і забезпечення належних заходів авіаційної безпеки. Крім того, значні кошти вкладають у підготовку та перепідготовку персоналу", - йдеться в документі.

Крім збільшення суми зборів, аеропорт має намір задовольнити потреби в зростаючих витратах шляхом залучення коштів на боргових ринках. Так, до кінця року підприємство випустить внутрішні облігації на суму 1 млрд грн. Також невдовзі відбудеться розміщення єврооблігацій на суму $300 млн.

Нагадаємо, новий пасажирський термінал D у "Борисполі" відкриють після травневих свят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram