ГоловнаСвіт

В Іспанії для депутата Держдуми попросили 5,5 року в'язниці у справі про "російську мафію"

Росіянина звинувачують в участі в схемі з відмивання грошей.

В Іспанії для депутата Держдуми попросили 5,5 року в'язниці у справі про "російську мафію"
Депутат Госдумы РФ Владислав Резник
Фото: gulagu.net

В Іспанії депутата Держдуми РФ Владислава Резніка попросили засудити до п'яти з половиною років позбавлення волі і €100 млн штрафу у справі про "російську мафію".

Про це повідомляє La Opinion de Malaga.

Справу про відмивання грошей в Іспанії вихідцями з Росії суд почав розслідувати в понеділок, 19 лютого. За версією слідства, злочини скоїли в 1990-х роках.

Серед фігурантів справи - діючий депутат Держдуми Владислав Резнік. Він був на засіданні суду. "Я приїхав на засідання, тому що я ні в чому не винен і довіряю іспанському правосуддю", - сказав Резнік (цитата за РИА Новости).

Розслідування справи про "російську мафію" або "операцію "Трійка" тривало 11 років. Усього у справі проходять 18 фігурантів. Прокуратура запросила для них терміни від 1,7 року до 5,6 року. Слідство вважає, що всі вони були членами організованої злочинної групи "Тамбовські". У 1990-х роках лідери угруповання Геннадій Петров і Олександр Малишев приїхали в Іспанію і створили там кілька компаній, на які оформляли нерухомість.

На рахунки цих фірм переказували гроші з Росії й інших країн. Угоди з нерухомістю проводили в кількох іспанських містах. "Відмиті" гроші переказували в офшорні зони. Загалом через ці фірми пройшли близько €50 млн. Людей, причетних до цих угод і створення фірм, затримали щойно 2008 року. В основному це громадяни Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram