ГоловнаКультура

Будинок художників на Андріївському узвозі повернули громаді Києва

Судова тяганина тривала з 2012 року.

Будинок художників на Андріївському узвозі повернули громаді Києва
Фото: http://kyiv.gp.gov.ua/

Прокуратура Києва в судовому порядку домоглася повернення територіальній громаді двоповерхового нежитлового приміщення по вул. Андріївський узвіз, 22-а.

"Зазначена будівля загальною площею 245,2 кв. м та вартістю майже 2,8 млн гривень незаконно вибула з комунальної власності на користь приватної структури без відповідного рішення Київради та сплати будь-яких засобів на підставі незаконної постанови господарського суду Харківської області. Крім того, з метою ускладнення процесу повернення майна в комунальну власність спірні приміщення неодноразово відчужувалися, в тому числі на користь іноземних компаній", - повідомляють на сайті прокуратури.

Останнім набувачем об'єкта нерухомості стала компанія з обмеженою відповідальністю "Хеммерт Інвестментс", яка зареєстрована в США.

За результатом тривалого судового розгляду рішенням господарського суду Києва позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі.

Нагадаємо, з 2004 року будівлю на Андріївському узвозі, 22-а використовували художники для виставок. У 2007 році його вивели з комунальної власності. Судова тяганина щодо повернення будинку тривала з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram