ГоловнаКультура

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" екранізують

Поки що проект на підготовчому етапі.

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія" екранізують

Роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія", що став книжкою року BBC у 2014 році, буде екранізовано.

Про це повідомляє компанія FILM.UA Group, яка купила права на адаптацію книги.

Поки що проект фільму на стадії переговорів з потенційними зарубіжними партнерами. Продюсером картини виступить Надія Зайончковська.

Роман "Фелікс Австрія" вийшов 2014 року і тоді ж отримав нагороду "Книга року BBC" і премію "Літакцент року".

2016 року в австрійському видавництві Residenz Verlag вийшов переклад книги німецькою - в Австрії роман Андрухович вийшов під назвою "Паперовий хлопчик". Влітку того самого року "Фелікс Австрія" вийшов у Польщі.

Продюсер фільму Надія Зайончковська заявила, що вже в лютому проект екранізації буде представлено на кіноринку в рамках Берлінського кінофестивалю. "Передусім ми ведемо пошук партнерів на тих територіях, де книга вже була видана - в Польщі, Німеччині, Австрії та Швейцарії, - додає продюсер. - Читаючи книгу, я якоїсь миті усвідомила, що читаю не тільки для задоволення, а підсвідомо створюю список причин, через які книгу варто екранізувати".

За словами Софії Андрухович, вона не замислювалася про можливу екранізацію, коли писала роман, але після його публікації отримала багато відгуків щодо його кінематографічності. "Було дуже приємно, що моя книга надихає, що людям з нею хочеться працювати, перетворювати її на щось нове, надавати історії іншу форму, - коментує письменниця. - Я впевнена, що сценарій і фільм будуть дуже відрізнятися від оригінального твору. Думаю, це будуть зовсім різні твори - і це нормально. Я написала роман "Фелікс Австрія", за який відповідальна. За всім іншим буду із цікавістю і задоволенням спостерігати і вболівати".

Дія роману "Фелікс Австрія" розгортається у Станіславові (Івано-Франківську) кінця XIX - початку ХХ століття.

Хто виступить режисером і автором сценарію фільму, а також коли заплановано його вихід на екрани, поки що не повідомляють.

Нагадаємо, триває робота над екранізацією роману Сергія Жадана "Ворошиловград", режисером якої виступає Ярослав Лодигін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram