ГоловнаКультура

Мінкульт створить експертну раду із захисту суспільної моралі

Рада буде функціонувати в рамках роботи творчих спілок.

Мінкульт створить експертну раду із захисту суспільної моралі
Фото: www.kommersant.ua/Александр Яловой

Міністерство культури розробить і затвердить склад Експертної ради з питань суспільної моралі.

Як повідомляється на сайті відомства, заступники міністра культури обговорили виконання закону "Про захист суспільної моралі" з представниками творчих спілок, Мінфіну та Держкомтелерадіо.

Відповідно до чинного закону, громадський контроль за дотриманням закону "Про захист суспільної моралі" лежить на творчих спілках (ст.15).

Перша заступниця міністра культури Світлана Фоменко заявила, що Мінкульт розробить порядок фінансування творчих спілок з тим, щоб вони змогли виконувати функцію, покладену на них законом. "Необхідно з'ясувати, чи готові союзи виконувати функцію контролю суспільної моралі, і які механізми їм потрібні для цього", - додала вона.

Учасники обговорення прийняли рішення звернутися до Комітетів ВР з питань культури і духовності та з питань свободи слова, щоб вони роз'яснили положення закону про суспільну мораль.

Відповідно до цього Мінкульт розробить і затвердить персональний склад Експертної ради з питань суспільної моралі. Як уточнили в міністерстві, експертна рада буде працювати під егідою творчих спілок, які, в свою чергою, підпорядковуються Мінкультури.

Нагадаємо, в 2015 році були внесені зміни в закон про суспільну мораль, в зв'язку з якими ліквідували Національну комісію на чолі з Василем Костицьким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram