ГоловнаКультура

Бі-бі-сі розслідує допрем'єрну появу серії "Шерлока" в інтернеті

За попередньою версією, причиною була хакерська атака.

Бі-бі-сі розслідує допрем'єрну появу серії "Шерлока" в інтернеті
Фото: Photofest

Бі-бі-сі розслідує появу в інтернеті серії телесеріалу "Шерлок", яка потрапила в мережу за кілька годин до офіційного виходу в телеефір у Великобританії.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"BBC Worldwide дуже серйозно ставиться до порушення нашої суворої системи безпеки, і ми ініціювали повне розслідування того, як стався цей витік", - йдеться в заяві.

Російський Первый канал, що володіє правами на показ телесеріалу, вже заявив, що підозрює в інциденті хакерів.

"За попередньою версією, причиною була хакерська атака. Повною інформацією про інцидент Первый канал буде готовий поділитися з колегами після закінчення розслідування", - йдеться в заяві телеканалу.

Нагадаємо, епізод під назвою "Остання справа" (Last Problem) в російській озвучці з'явився в мережі за кілька годин до офіційного виходу в телеефір. Творці "Шерлока" закликали глядачів не стягувати і не поширювати нелегальну версію останньої серії.

Рейтинг заключної серії четвертого сезону в Британії виявився найнижчим за всю історію серіалу. Фінальний епізод сезону "Шерлока" зібрав середню аудиторію в 5,9 млн осіб, тоді як першу серію "Шість Тетчер" 1 січня подивилися близько 8,1 млн осіб.

Сценарист і продюсер серіалу Стівен Моффат розповів, що не виключає появи п'ятого сезону "Шерлока".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram