ГоловнаКультура

Відомий фотограф Борис Михайлов представить Україну на Венеціанській бієнале (виправлено)

Куратором є музей Dallas Contemporary.

Відомий фотограф Борис Михайлов представить Україну на Венеціанській бієнале (виправлено)
Борис Михайлов
Фото: EPA/UPG

Стало відомо, хто буде представлений в національному павільйоні України на Венеційській бієнале сучасного мистецтва, яка буде проходити в цьому році.

Як повідомляє artnet news, в павільйоні буде представлена виставка відомого фотографа Бориса Михайлова.

Кураторів національного проекту Міністерство культури оголосило 15 листопада 2016 року. Проект буде курувати техаський музей Dallas Contemporary. Куратор Пітер Дорошенко, виконавчий директор музею, був комісаром українського павільйону на бієнале в 2007 і 2009 роках, а також працював в PinchukArtCentre. Лілія Куделя, асистентка куратора, народилася в Україні і до недавнього часу займалася зовнішніми комунікаціями в Мистецькому Арсеналі.

Проект, який представлять в українському павільйоні в цьому році буде називатися "Парламент", де зібрані роботи Михайлова, створені починаючи з 2014 року і до сьогодні. "Фокус проекту - взаємодія фотографії з медійними площинами і взаємодія між аналоговою і цифровою репрезентацією", - цитує artnet news прес-реліз кураторів.

Куратори павільйону відзначають, що роботи Михайлова "симптоматичні для сучасного медіа-ландшафту і для суспільства пост-правди, в якому ми живемо".

Борис Михайлов - відомий фотограф, народився в Харкові, нині живе в Берліні.

Крім робіт Михайлова, в павільйоні представлять роботи інших українських художників, які якимось чином інтерпретують його творчість і розвиток українського сучасного мистецтва.

Венеціанська бієнале буде проходити в 57-е.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram