ГоловнаКультура

Екс-директор Львівської галереї мистецтв: Улітку вся колекція книг була на місці

Лариса Возницька заперечує зникнення старовинних видань.

Екс-директор Львівської галереї мистецтв: Улітку вся колекція книг була на місці
Фото: google.com.ua/maps

Колишній директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Возницька заявила, що ще влітку 2016 року вся колекція старовинних книг (у тому числі зниклих) була на місці.

"Влітку вся колекція була на місці", - сказала вона журналістам у Львові.

Возницька додала, що має намір сприяти правоохоронним органам у розслідуванні зникнення книг. Також вона зазначила, що виступає за відсторонення від посади нинішнього директора галереї Тараса Возняка на час розслідування.

Нагадаємо, сьогодні гендиректор Львівської галереї мистецтв Возняк заявив про зникнення з галереї 95 унікальних стародруків. За його словами, "все це розкрадалося десятиліттями". Вартість вкрадених старовинних книг на "чорному ринку" може сягати десятків мільйонів доларів.

Керівництво галереї повідомило про зникнення Службу безпеки і поліцію

Львівська галерея мистецтв, заснована в 1907 році, вважається одним із найбагатших музеїв України. Її фонди налічують 62 тис. творів світового та національного мистецтва. До складу галереї входять 16 музейних комплексів і окремих невеликих музеїв, таких як музей "Русалка Дністровая", музей Івана Виговського, музеї-заповідники в Жовківському, Золочівському та Підгорецькому замках і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram