ГоловнаКультура

У 2016 році українці читали восьмого "Гаррі Поттера", антиутопії і нон-фікшн

Серед лідерів продажів - "Знищи цей щоденник" Керрі Сміт.

У 2016 році українці читали восьмого "Гаррі Поттера", антиутопії і нон-фікшн

У 2016 році українці активно купували блокнот "Знищи цей щоденник", восьму книгу про Гаррі Поттера, антиутопії Джорджа Оруелла і нон-фікшн.

Цифри та результати роботи українських книговидавців опублікувало видання Читомо.

Книга Керрі Сміт "Знищи цей щоденник" розійшлася тиражем 100 тис. примірників, повідомляє видання.

Менш ніж за три місяці після видання "Гаррі Поттера і проклятого дитя" українською (видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га) читачі купили 88 тис. примірників.

Великі тиражі отримали книги, видані в перекладі до виходу голлівудських екранізацій: "Будинок дивних дітей" Ренсома Риггса розійшовся тиражем 44 тис. примірників, а мелодрама "До зустрічі з тобою" Джоджо Мойєс - 36 тис. (обидві книги - Клуб сімейного дозвілля).

Популярними стали антиутопії Джорджа Оруелла - "1984" і "Скотний двір" (20 тис. і 8 тис. - видало "Видавництво Жупанського"). Не відстає і нон-фікшн: "Ігри, в які грають люди" Еріка Берна (КСД) отримали тираж 29 тис., "Моє життя і робота" Генрі Форда - 12 тис., "Чому нації зазнають поразки" Дарона Аджемоглу і Джеймса Робінсона - 7 тис., "15 табу для мам і тат" - 7 тис.

Книги Оксани Забужко "І знову я влажу в танк" і "Музей покинутих секретів" (видавництво "Комора") продавалися по 2,5 тис. і 1,5 тис. примірників відповідно. Прибуток принесли "Тамплієри" Сергія Жадана (Meridian Czernowitz), "Забудь-річка" братів Капранових, "Тут і зараз" Люко Дашвар ("Нора-друк") і "Аптекар" Юрія Винничука ("Фоліо").

Серед дитячої літератури залишаються лідерами видання "А-ба-ба-га-ла-ма-га" - "Гаррі Поттер і філософський камінь" (19 200) і "Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка (18 500).

Нагадаємо, книгою року BBC у цьому році став роман Тані Малярчук "Забуття".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram