ГоловнаКультура

Влада Києва вважає, що зовнішній вигляд театру на Андріївському узвозі потрібно доопрацювати

Мер міста і головний архітектор залишилися незадоволені фасадом будівлі.

Влада Києва вважає, що зовнішній вигляд театру на Андріївському узвозі потрібно доопрацювати
Фото: Макс Требухов

Мер Києва Віталій Кличко зажадав змінити зовнішній вигляд Театру на Подолі після скандалу, що вибухнув.

"Архітектурний ансамбль Андріївського узвозу - знакової, історичної вулиці - повинен бути збережений! Без урахування думки фахівців і узгодження з громадськістю цю будівлю не буде здано в експлуатацію. Потрібно доопрацювати зовнішній вигляд будівлі, щоб вона не вибивалася з ансамблю будинків на узвозі, і слід врахувати рекомендації містобудівної ради", - наведено слова Кличка на сайті Київміськадміністрації.

За словами мера, підрядник не врахував рекомендацій містобудівної ради, які стосувалися проекту реконструкції фасаду будівлі. Також проект не було представлено громадськості.

Головний архітектор Києва - директор департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Свистунов також заявив, що вигляд фасаду Київського академічного драматичного Театру на Подолі може бути відкоригований з урахуванням думки експертів і громадськості до його відкриття навесні 2017 року.

"Містобудівними умовами і протоколом містобудівної ради визначено, що проект повинен бути представлений на обговорення, що і буде зроблено - думку експертів і суспільства має бути враховано. До запланованого відкриття театру (навесні 2017 року) є ще час для того, щоб провести цю роботу і відкоригувати фасад", - сказав Свистунов, повідомляють на сайті КМДА.

Нагадаємо, 29 листопада в Києві на Андріївському узвозі відкрили фасад нової будівлі театру на Подолі. Це сталося після того, як представників громади Києва обурив зовнішній вигляд театру. На їхню думку, будівля різко контрастує з іншими будинками на Андріївському узвозі.

Відкриття самого театру заплановане на весну 2017 року. Реконструкція будівлі тривала майже 30 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram