ГоловнаКультура

Церемонію відкриття Євробачення можуть провести в Маріїнському палаці

Від Софійського собору вирішили відмовитися.

Церемонію відкриття Євробачення можуть провести в Маріїнському палаці
Мариинский дворец
Фото: relax.ua

Церемонію відкриття Євробачення-2017 не проводитимуть на території Софійського собору, як планувалося.

Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, повідомляє видання 44.ua.

"На території Софійської площі ніяких церемоній Євро-2017 точно не буде. Церемонія відкриття, можливо, відбудеться біля Маріїнського палацу", - сказав Рєзніков.

Виконувач обов'язків генерального директора НТКУ Олександр Харебін також допустив, що захід пройде в Маріїнському палаці, повідомляється на сайті Київміськадміністрації.

"Якщо реконструкція Маріїнського палацу буде завершена до квітня наступного року, є велика ймовірність, що ми проведемо церемонію відкриття там", - зазначив Харебін.

Нагадаємо, у вересні було оголошено, що церемонія відкриття Євробачення пройде на території Софійського собору. Низка релігійних діячів виступили проти цього.

Церемонія відкриття - подія, яка зазвичай проходить в неділю, за шість днів до фінального шоу Євробачення. Всіх учасників вітають організатори і перші особи міста, що приймає конкурс. Після цього делегації відправляються до Євроклубу на офіційну вечірку з нагоди відкриття.

Сам конкурс відбудеться в Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі.

Напередодні Кабінет Міністрів виділив 60 млн грн з резервного фонду на аварійно-відновлювальні роботи Маріїнського палацу в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram