ГоловнаКультура

Пішла з життя актриса Валерія Заклунна

Вона виходила на сцену київського театру імені Лесі Українки 50 років.

Уночі 22 жовтня у віці 74-х років пішла з життя українська актриса театру і кіно, актриса Національного театру російської драми імені Лесі Українки Валерія Заклунна.

Про це повідомляється на сторінці Національного театру російської драми ім.Лесі Українки в Facebook.

"У Театр ім. Лесі Українки знову прийшла біда. Пішла з життя велика актриса, яка пропрацювала на наших підмостках більш як 50 років, - ВАЛЕРІЯ ГАВРИЛІВНА ЗАКЛУННА", - йдеться в повідомленні.

Валерія Заклунна народилася 15 серпня 1942 року. У 1966 році вона закінчила Школу-студію імені Немировича-Данченка при МХАТ. З 1 серпня 1966 працює в Київському російському драматичному театрі імені Лесі Українки (нині Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки). Була членом КПУ.

Актриса відзначена багатьма нагородами. Їй присуджено золоту медаль ім. Довженка (1978) і Державну премію СРСР (1979 - за роль Катерини Дерюгіної в дилогії "Любов земна" - "Доля"), а також Державна премія УРСР ім. Шевченка (1975 - за роль Стефи Коцюмбас у фільмі "До останньої хвилини"). У 2012 році Заклунній присвоєно звання Героя України.

Нагадаємо, 7 жовтня померла дружина міністра культури актриса театру імені Івана Франка Оксана Батько-Нищук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram