ГоловнаКультура

На закритті ГаліціяКульту виступить чеська рок-група

Концерт пройде в будівлі старого цирку в Харкові.

На закритті ГаліціяКульту виступить чеська рок-група
Фото: plasticpeople.cz

Чеська рок-група The Plastic People of the Universe дасть концерт у Харкові, який стане завершальною подією культурного форуму "ПрикордонКульт: ГаліціяКульт".

Як повідомляють організатори концерту, він пройде в будівлі старого харківського цирку 18 жовтня.

"Унікальний виступ двох колективів - єдиного в Україні молодіжного симфонічного оркестру і легендарних рокерів з Чехії - ще раз повторює головний заклик «ПрикордонКульт: ГаліціяКульт» до спільної творчості, - каже організатор форуму, засновниця Dofa.fund Ольга Сагайдак. - Ми також хочемо привернути увагу до єдиної в своєму роді будівлі харківського Старого цирку, якому торік виповнилося 100 років. За легендою, його побудував багатий німецький промисловець Генріх Грікке для своєї коханої, колишньої циркової артистки. Зараз будівля занедбана, перебуває в напівзруйнованому стані і потребує реставрації".

Чеська рок-група The Plastic People of the Universe з'явилася через місяць після вторгнення радянської армії в Прагу в 1968 році і дуже швидко стала символом свободи, одним із найпопулярніших колективів країни. Незабаром влада позбавила музикантів ліцензії, почала перешкоджати, а потім і забороняти виступи. У 1976 році кількох учасників групи заарештували. В результаті Вацлав Гавел і прихильники музикантів організували кампанію для їх підтримки та звільнення, яка переросла в Хартію-77 - одне з найвідоміших громадських об'єднань, яке привселюдно заявило про порушення прав людини в комуністичній Чехословаччині.

Концерт групи The Plastic People of the Universe і молодіжного симфонічного оркестру "Слобожанський" відбудеться 18 жовтня, початок о 18:00 (Старий цирк, площа Національної гвардії, 17).

Вхід безкоштовний, реєстрація на подію за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram