ГоловнаКультура

Премію імені Олеся Ульяненка отримала Марися Нікітюк

Сценаристка і письменниця отримала премію за книгу "Безодня".

Премію імені Олеся Ульяненка отримала Марися Нікітюк
Фото: Facebook / Марыся Никитюк

На львівському Форумі видавців вручили міжнародну літературну премію імені Олеся Ульяненка.

Володаркою премії в цьому році стала письменниця, сценаристка та режисерка Марися Нікітюк. Премію вручили за книгу "Безодня", яку цього року випустило "Видавництво Анетти Антоненко".

Від імені лауреатки премію отримала видавець – сама Марися Нікітюк зайнята зйомками свого повнометражного дебюту "Коли падають дерева".

Премія імені Олеся Ульяненка заснована його друзями у пам'ять про письменника. В опікунську раду увійшли Євгеній Чуприна, Сергій Пантюк, Мирослав Слабошпицький, Андрій Курков і Лесь Подерв'янський. Як правило, премію вручають молодим українським авторам за нонконформізм у творчості та "схильність до позитивної асоціальності".

У цьому році премію вручало журі, у роботі якого взяли участь Андрій Гончарук, Світлана Скляр, Тетяна Трофименко, Мурзик Васильович і Олег Шинкаренко.

Нова номінація премії у цьому році – популяризація творчості Олеся Ульяненка. У цій номінації відзначили главу Чеського культурного центру в Україні Люцію Ржегоржикову, перекладача Іржина Дворжакова і редактора Петера Минаржика – за видання роману Ульяненка "Там, де Південь" чеською мовою.

Нагадаємо, цього року у видавництві "Люта справа" вийшла збірка оповідань Ульяненка "Яйця динозаврів", куди ввійшли роботи, опубліковані у різних виданнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram