ГоловнаКультура

Держкіно замовило фільм про Петлюру за 24 млн грн

Картину зніме автор фільмів про Бандеру та Шухевича.

Держкіно замовило фільм про Петлюру за 24 млн грн
Симон Петлюра

Державне агентство з питань кіно підписало контракт на зйомку повнометражного фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри". На виробництво картини кіностудії ім. Довженка дадуть 23,6 млн гривень.

Як повідомляють на сайті агентства, фільм є переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно, його створює Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка. Режисером і продюсером картини є Олесь Янчук. Сценарій фільму готували впродовж двох років Михайло Шаєвич, Олександр Шевченко й Олесь Янчук.

"Документальна драма охоплює період життя Симона Петлюри, коли той перебував у Парижі, в еміграції. Це був короткий проміжок часу - до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Ця історія розповідає не тільки про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя", - сказано в повідомленні.

Режисер фільму Олесь Янчук тривалий час збирав матеріали в українській бібліотеці імені Симона Петлюри в Парижі, а в Україні працював з професором і істориком Володимиром Сергійчуком.

Нагадаємо, Олесь Янчук уже зняв фільми "Атентат: Осіннє вбивство в Мюнхені" про вбивство Степана Бандери і "Нескорений" про Романа Шухевича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram